Undeva pe un câmp de lângă Valea Lupului:
Pagini
Etichete
- Aușel
- Botgros
- Capîntortură
- Cânepar
- Cinteză
- Ciocănitoare de stejar
- Ciocănitoare pestriță mare
- Ciocănitoare pestriță mică
- Ciocănitoare verzuie
- Ciocârlan
- Cocoșar
- Codobatură albă
- Codobatură galbenă
- Codroș de munte
- Erete alb
- Florinte
- Gaița
- Grangur
- Graur
- Guguștiuc
- Lișiță
- Măcăleandru
- Mărăcinar mare
- Mătăsar
- Mierlă
- Mugurar
- Muscar gulerat
- Muscar sur
- Pănțăruș
- Pitulice fluierătoare
- Pițigoi albastru
- Pițigoi codat
- Pițigoi de bradet
- Pițigoi mare
- Pițigoi sur
- Rață mare
- Rândunică
- Scatiu
- Sfrâncioc roșiatic
- Silvie cu cap negru
- Stârc pitic
- Sticlete
- Sturz cântător
- Șorecar comun
- Țiclean
- Uliu păsărar
- Vânturelul roșu
- Vrabie de câmp
joi, 25 iulie 2013
luni, 22 iulie 2013
miercuri, 10 iulie 2013
Vânturelul roșu
Este din familia șoimilor și mai poartă denumiri ca vinderelul roșu, șoim roșcat sau erete roșu. Are obiceiul de a ”sta” în aer prin bătăi repetate și puternice ale aripilor până observă o potențială pradă la sol și apoi plonjează în picaj. Nu este o pasare de talie mare (cea mai mica dintre răpitoare) de aceea mai poate avea probleme. Am surprins într-o dimineață o scenă în care vânturelul se adăpostea sub un acoperiș alungat fiind de un grup de coțofene gălăgioase (vreo 6-7). Din păcate nu aveam și aparatul cu mine. Într-o altă zi fiind în zona gării , deci în plin oraș, undeva la un etaj superior, i-am auzit strigatul prin fereastra deschisă. Citind mai mult despre mi s-a confirmat prezența lui în oraș, se pare că se poate adapta și supraviețui și în oraș. Din păcate însă populația este în scădere. Fotografiile de mai jos sunt făcute în Valea Lupului.
Capîntortură
Capîntortura este o ciocănitoare dar care arată cam altfel decât ne-am imagina. Prima dată am văzut-o în parcul din fața sălii sporturilor într-o tuia iar a doua oară în gradina botanică:
Ciocanitoare verzuie
Sau ghionoaie sură cum se mai numește, apare primăvara în grădina botanică (probabil se mută în alt areal pe timpul iernii):
Cinteza
Este cea mai răspândită pasăre din România conform unui studiu pe care l-am văzut pe internet însă eu nu pot spune că m-am întâlnit prea des cu ea:
Codroș de munte
Care se pare că migrează spre așezările omenești, exemplarul a fost fotografiat în Valea Lupului. Am văzut mult mai multe dar nu e ușor să te apropii de ele.